Hartjes deken voor poppenbedje




Dit schattige poppenbedje is gemaakt door mijn vader voor onze jongste dochter. Ik denk voor haar vierde of vijfde verjaardag. Mijn moeder maakte het kussentje en dekbed en de matras omtrek.

De verjaardag is al weer een tijd geleden en mijn ouders zijn al lang niet meer onder ons, maar het werk van hun handen gaat heel lang mee. Nu speelt hun achterkleindochter met het bedje. Ik denk dat ze dat heel leuk zouden vinden.


Deze oma wilde er een sprei aan toevoegen. Met dat leuke roze garen van Zeeman Esra en een bolletje rood haakte ik een hartjes deken.

Het patroontje is makkelijk te vinden op internet. Maar omdat het handig is en het zoektijd bespaard, plaats ik de teltekening hieronder.


Er zijn twee manieren om het hartjes effect te krijgen. Stokjes los of samenhaken tot een cluster. Het laatste zie je op de tekening.  In de teruggaan rij, haak je over de gekleurde lossen heen. Het haakt heel vlot. 

Het enige wat ik vervelend vind?  Dat je de gekleurde toer steeds aan de rechter kant begint. Je moet daardoor best veel draden afhechten. 😀

Reacties

Populaire posts